Buisventilatoren

Ventilatieklus? Wij maken hem makkelijk! Hieronder vind je de meest hoogwaardige buisventilatoren, tegen de meest scherpe prijzen. Ga bijvoorbeeld voor een stille en krachtige buisventilator van Ruck, S-Vent of S&P. We hebben ze in alle diametermaten en vermogens, en met extra functies als een nalooptimer, toerentalregeling of PWM schakelaar. Kies je model en bestel direct om je ventilator direct thuis te laten bezorgen!

Buisventilatoren voor badkamer, keuken, toilet en meer

Goede ventilatie is van groot belang voor een gezond binnenklimaat. Of het nu gaat om een badkamer, een toilet, een keuken of een kantoorruimte. In badkamers is ventilatie bovendien onmisbaar om de luchtvochtigheid weer op peil te brengen na het douchen of baden. Een buisventilator is vaak de ideale oplossing. Dit type ventilatoren is namelijk erg krachtig, werkt zeer stil en kan naar wens ingesteld en bediend worden.

Er is altijd de perfecte buisventilator

Bij Weltechniek vind je altijd de perfecte buisventilator, van topmerken als Ruck, S-Vent en S&P. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat de ventilator goed aansluit op de spirobuis of de ventilatieslang. Daarom hebben we ze in verschillende diametermaten, waaronder 100, 125 en 150 mm. Ook heb je veel keuze wat betreft vermogen. Zelfs voor de langste ventilatiebuis hebben we de perfecte ventilator, uit kunststof of metaal.

Welke capaciteit buisventilator heb ik nodig?

De belangrijkste factor bij het bepalen van de beste buisventilator voor jouw ventilatiesysteem, is de capaciteit die je nodig hebt. De capaciteit van het ventilatiesysteem wordt uitgedrukt in m3/h en drukt dus uit hoeveel kubieke meter lucht per uur verplaatst wordt. De capaciteit die jij nodig hebt, is met name afhankelijk van de grootte van de ruimte en het type ruimte. Daarnaast speelt de weerstand van het kanaal een rol. Bij badkamers heb je bijvoorbeeld minimaal 50 m3/h per m2 vloeroppervlak nodig. Heb je dus een badkamer van 5 m2? Ga dan voor een ventilator met een capaciteit van minimaal 250 m3/h. 

Meer weten? Lees dan hier ons speciale artikel over het kiezen van de beste buisventilator voor jouw klus.

Extra stille buisventilatoren

Een voordeel van een buisventilator ten opzichte van een badkamerventilator of een ventilatiebox, is dat deze veel stiller zijn werk doet. Je hoort hem dus nauwelijks. Is het voor jou extra belangrijk dat de ventilator stil zijn werk doet, bijvoorbeeld omdat het gaat om een te ventileren slaap- of studeerkamer? Overweeg dan een extra stille buisventilator. Deze produceren slechts 30 tot 40 dB, waardoor je ze in de ruimte geheel niet hoort.

Ventilatoren met extra opties

Onze buisventilatoren zijn daarnaast verkrijgbaar met een aantal extra opties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een buisventilator die je op afstand kunt bedienen? Kies dan voor een regelbare buisventilator. Bij dit type kun je de draaisnelheid aanpassen, zodat de ventilator minder stroom verbruikt op momenten dat je minder ventilatie nodig hebt. En heb je een ventilator nodig voor een badkamer- of toiletruimte? Dan is een model met timer interessant. Deze schakelt automatisch uit na een aantal minuten, waardoor dit ook een duurzame optie is.

Ventilator in ventilatiekanaal monteren

Al onze buisventilatoren worden geleverd met een uitgebreide, Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Hierin lees je hoe je de ventilator correct installeert. Je kunt de ventilatoren rechtstreeks op spirobuizen en ventilatieslangen monteren, maar je kunt hiervoor ook de speciale verbindingsstukken gebruiken, om trillingsgeluiden tot een minimum te beperken. 

Meer weten? Lees dan hier ook ons artikel over het installeren van een buisventilator. Kom je er niet uit of heb je vragen over een ventilator of de montage ervan? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Buisventilator kopen bij Weltechniek

Kan je niet wachten om te beginnen met ventileren? Bestel je buisventilator dan direct! Als je vandaag voor 17.00 uur bestelt, en de ventilator is op voorraad, heb je hem morgen al in huis. Bestellingen vanaf €125,- bezorgen we bovendien helemaal gratis en je krijgt standaard 30 dagen bedenktijd op al je spullen. Zo maken wij jouw werk makkelijk!