PV verdelers

Wil je zonnepanelen aansluiten op je elektrische installatie? Dan is een PV verdeler hiervoor ideaal. Je hoeft dan niet de bestaande meterkast uit te breiden of extra kabels aan te leggen. Kies hieronder jouw PV verdeler en bestel direct om hem morgen (indien voor 17.00 besteld) gratis thuis te laten bezorgen. Onze PV verdelers zijn KEMA-gekeurd en voldoen aan NEN 1010. Je krijgt dan ook 1 jaar garantie. Wil je meer weten over dit product en hoe het werkt? Lees dan verder onderaan de pagina.

Filteren

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Wat is een PV verdeler precies?

Een PV verdeler is een kastje waarmee je zonne-energie verdeelt over je stroomnet. Hij is standaard voorzien van een hoofdschakelaar en een stopcontact en wordt op de plaats van een bestaand stopcontact geïnstalleerd. PV staat voor Photo (licht) en Voltaic (elektrisch). Met het kastje kun je een bestaande groep, bestaande uit één stopcontact, opdelen in twee groepen. De wasmachinegroep is hier dus perfect voor, net als bijvoorbeeld een groep voor een tuinhuisje. De ene groep gebruik je dan voor de opgewekte zonne-energie uit de omvormer en de andere voor de wasmachine (of het licht in je tuinhuisje).

Voordelen van PV verdelers

  • Je hoeft de bestaande groepenkast niet uit te breiden.
  • Er hoeft geen extra bekabeling te worden aangelegd.
  • PV verdelers zijn voordelig in aanschaf.
  • Je kunt tot wel 12 zonnepanelen aansluiten (max 3600W).
  • Het is eenvoudig te monteren op een bestaand stopcontact.

PV verdeler aansluiten

Het aansluiten van een PV verdeler is iets wat je als handige doe-het-zelver prima zelf kunt doen. Schakel hiervoor de hoofdschakelaar in de meterkast uit, en zorg ook dat je omvormer geen spanning geeft. Zo ga je veilig te werk. De PV verdeler plaats je zoals gezegd op de plek van bijvoorbeeld het wasmachine-stopcontact (het is van groot belang dat er geen aftakkingen zitten tussen de PV verdeler en je groepenkast). De hoofdschakelaar sluit je vervolgens aan op de wasmachinegroep van de meterkast, en de kabeltjes van de omvormer gaan in de vrije groep in de PV verdeler. Tot slot steek je de stekker van de wasmachine in het stopcontact van het apparaat, en klaar is kees!

PV verdeler kopen bij Weltechniek

Kun jij niet wachten om je PV verdeler aan te sluiten en te profiteren van al die zelfopgewekte zonne-energie? Bestel dan direct. Wanneer je voor 17.00 bestelt, bezorgen we je pakketje morgen helemaal gratis bij je thuis. Je krijgt daarbij maar liefst 1 jaar garantie en tot wel 30 dagen bedenktijd. En heb je hulp nodig met kiezen of heb je een vraag over elektriciteit of wellicht over ons bedrijf? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ze zitten met een glimlach voor je klaar!