VMVL kabel

Flexibele kabel nodig voor huishoudelijk gebruik? Met een VMVL kabel zit je altijd goed. Kies de lengte van je kabel, het aantal aders, de dikte van de aders en bestel direct. Bestel je voor 17.00? Dan heb je de kabels morgen al in huis, of op de werkplaats. Twijfel je over welke kabel geschikt is voor jouw klus? Kijk dan onderaan voor advies.

Filteren

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Huishoudsnoeren en -kabels op maat of per 100 meter

Of je nu een professional bent die wekelijks voetbalstadions bekabelt of een doe-het-zelver die een thuisbioscoop aanlegt, bij Weltechniek kom je niks tekort. Je kan al onze topkwaliteit huishoudkabels en -snoeren per hele meter bestellen, of per 100 meter.

Wat is een VMVL kabel?

VMVL is de afkorting van vinylmantelleiding. Dunnere VMVL kabeltjes worden ook wel VMVS genoemd, kort voor vinylmantelsnoer. Dit type kabel is ideaal om te gebruiken in het huis op droge plekken, omdat de kabel mooi soepel is. Je sluit er over het algemeen elektrische apparaten mee aan op netstroom (wisselstroom). In vochtige ruimtes of buiten mag je deze kabels niet gebruiken. Gebruik dan een YMVK kabel.

VMVL huishoudkabels – Soorten en toepassingen

Als vakman hoeven we je niet te vertellen dat verschillende toepassingen verschillende diktes kabels nodig hebben. Als vuistregel kun je aanhouden dat zwaardere apparaten kabels met dikkere aders nodig hebben dan lichtere. Ook het aantal aders is belangrijk. Apparaten met een aardaansluiting hebben een kabel met minimaal drie aders nodig. Krachtstroom vergt minimaal vijf aders. We hebben per type kabel op een rijtje gezet waar ze geschikt voor zijn.

VMVL/VMVS snoer 2 x 1 mm²

Een huishoudsnoer met twee aders van 1 mm² is geschikt voor het aansluiten van lichte, niet geaarde apparaten, zoals:

 • Koffiezetapparaat
 • Staafmixer
 • Kleine tafellampjes

VMVL/VMVS snoer 3 x 1 mm²

Dit type snoer gebruik je bij lichte en geaarde huishoudelijke apparatuur, zoals:

 • Een televisie
 • Stofzuigers
 • Strijkijzer

VMVL 3 x 1,5 mm²

Deze kabels zijn geschikt voor zwaardere huishoudelijke apparatuur. Denk aan:

 • Wasmachines
 • Vaatwassers
 • Drogers

VMVL 3 x 2,5 mm²

Kabels met aders van 2,5 mm² kunnen zwaar belast worden. Daarom zijn ze met name geschikt voor gebruik naar stopcontacten en stekkerdozen toe.

VMVL kabel 5 x 1,5 mm² en 5 x 2,5 mm²

Sommige zwaardere apparaten die erg veel vermogen nodig hebben, moet je aansluiten op een 3-fasenaansluiting, ook wel bekend als krachtstroom. Onze VMVL kabels met vijf aders zijn hier perfect voor. Denk aan apparatuur als:

 • Elektrisch fornuis
 • Een sauna
 • Oplader voor elektrische auto’s

Een VMVL kabel koop je bij Weltechniek

De perfecte kabels voor jouw klus koop je voordelig bij Weltechniek, ook een WMVL kabel. Bestel direct voor 17.00 om ze morgen al tot je beschikking te hebben. Vanaf een bestelling van €50,- bezorgen we bovendien helemaal gratis. En onze service? Die is van Champions League niveau. Dus heb je een vraag of kom je er niet uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze fanatieke klantenservice.