Hoofdschakelaar

Zorg voor een optimaal beveiligde groepenkast met een hoofdschakelaar van #1 kwaliteit. Onze hoofdschakelaars van A-merken als ABB en Gacia voldoen aan alle eisen van de NEN 1010. Je installeert ze eenvoudig in je groepenkast. Ontdek ons aanbod scherp geprijsde 1-fase en 3-fase hoofdschakelaars en bestel om te profiteren van gratis verzending vanaf €125,-.

Filteren

Toont alle 9 resultaten

Toont alle 9 resultaten

De hoofdschakelaar: onmisbaar in jouw meterkast

De hoofdschakelaar is een essentiële component in groepenkasten. Heb je een 3-fase groepenkast? Dan is het hebben van een hoofschakelaar altijd verplicht. Ook in een 1-fase groepenkast van na september 2005 moet een hoofdschakelaar geïnstalleerd zijn. Heb je een groepenkast van voor 2005? Dan is dit niet verplicht, tenzij je de groepenkast aanpast met bijvoorbeeld extra installatieautomaten. 

De component wordt geplaatst rechtsonder in de groepenkast en zorgt ervoor dat je de gehele elektrische installatie met één handeling kunt uitschakelen. Erg belangrijk wanneer je aanpassingen wilt doen aan je groepenkast of de elektrische bedrading in je woning.

1-fase of 3-fase hoofdschakelaar

Wil je voor jouw groepenkast een schakelaar kopen? Let dan goed op het aantal fasen van je groepenkast. Een hoofdschakelaar voor 1-fase meterkasten past namelijk niet in een 3-fase meterkast, en een 3-fase schakelaar niet in een 1-fase groepenkast. Het verschil tussen beide varianten is enerzijds het aantal polen: bij 1-fase heb je een 2-polige schakelaar (oftewel 2P) nodig, terwijl je voor 3-fasen een 4-polige (of 4P) hoofdschakelaar dient te gebruiken. Het verschil tussen de varianten zie je ook eenvoudig, want een 4-polige schakelaar is 4 modules breed, terwijl een 2-polige uit slechts 2 modules bestaat.

Gacia en ABB hoofdschakelaars

Ben je op zoek naar voordelige componenten van de allerbeste kwaliteit? Dan zit je bij Weltechniek altijd goed. Wij hebben er namelijk voor gekozen om te werken met merken die niet alleen uitblinken in kwaliteit, maar ook in betaalbaarheid. Net als bij onze eigen webwinkel werken ze bij Gacia en ABB niet met enorme marketingbudgetten, maar geloven ze dat klanten vanzelf komen als je producten uitblinken in prijs en kwaliteit. En dat merk je, want een hoofdschakelaar van ABB of Gacia bijzonder voordelig en voldoet aan de hoogste eisen.

Een hoofdschakelaar koop je voordelig online bij Weltechniek

Of je nu een handige doe-het-zelver bent of een professionele elektricien, Weltechniek is hét online adres voor scherp geprijsde groepenkast componenten van #1 kwaliteit. Naast een hoofdschakelaar vind je tussen ons aanbod bijvoorbeeld ook hoogwaardige beltrafo’s en installatieautomaten. Alles om jouw werk makkelijk te maken!