Flenzen

Stalen flens rond nodig? Dan zit je goed bij Weltechniek. Hieronder vind je hoogwaardige gegalvaniseerde flenzen in alle maten. Ze zijn bijzonder geschikt voor het monteren van spirobuizen en flexibele ventilatieslangen op doorgangen door vlakken delen, zoals muren en het plafond. Kies je maat en bestel om je flens morgen al in huis te hebben!

Filteren

Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Stalen flens rond voor luchtkanalen

Zoals je als professional (en wellicht ook als doe-het-zelver) vast wel weet is een flens een onmisbare schakel in je luchtsysteem. Wanneer je bijvoorbeeld ronde ventilatiekanalen of afzuigingen door een muur, plafond of vloer wilt leiden, is het van groot belang dat je deze stevig monteert. Het aansluiten van een buis of slang op zo’n vlak deel doe je met een flens, ook wel bekend als vlak zadelstuk. Onze flenzen zijn gefabriceerd uit topkwaliteit sendzimir staal, wat een stevige en duurzame verbinding garandeert.

Eenvoudige montage met spirobuis of flexibele slang

Het bevestigen van een spirobuis of flexibele slang op een vlak deel is een fluitje van een cent met een flens. Je schuift de flens simpelweg over de buis of slang en schroeft deze vast met zelftappende schroeven. Bij slangen kan ook een slangklem gebruikt worden. Om drukverlies tot een minimum te beperken, raden we aan de verbinding af te werken met aluminium tape. Vervolgens monteer je de flens op de wand en je hebt een ijzersterke verbinding.

Flens rond in alle afmetingen

Onze ronde flenzen zijn geschikt voor montage op buizen en flexibele slangen met alle gangbare diameters. Kies simpelweg de juiste maat en bestel. Houd er rekening mee dat de genoemde maat betrekking heeft op de diameter van de buis of slang waarop je de flens aansluit. De flens zelf is dus iets groter. Heb je een maat nodig die je niet kunt vinden? Ga dan voor onze hulp op maat.

Stalen flens rond kopen bij Weltechniek

Net als al je spiro materiaal, koop je ook een ronde stalen flens veilig en snel via onze webshop. Weltechniek is hét online adres voor watertechniek, elektratechniek en luchttechniek. Wij zijn trots op onze Champions League service, met onder meer gratis verzending vanaf € 75,-, gratis retourneren tot 30 dagen en altijd een glimlach!