KWh meter

Wil je het stroomverbruik meten van een groep of van een gehele woning? Of de opbrengst van zonnepanelen? Dan gebruik je daar een kWh meter voor. Deze plaats je in je groepenkast en vervolgens lees je zo het verbruik of opwekking van elektriciteit af. KWh meters van #1 kwaliteit voor de scherpste prijs koop je bij Weltechniek. Bestel op werkdagen voor 17:00 om jouw materiaal dezelfde dag nog te laten verzenden!

Filteren

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Meet je elektriciteitsverbruik met een kilowattuurmeter

Om grip te krijgen op je elektriciteitsverbruik is een kilowattuurmeter, oftewel een kWh meter, onmisbaar. Daarnaast worden deze tussenmeters ook steeds meer gebruikt om de opbrengst van zonnepanelen te kunnen meten. Anders dan een door de netbeheerder geleverde meter kan je met de kilowattuurmeters die wij hier aanbieden heel precies de stroom die door een groep loopt meten. Handig als je bijvoorbeeld kamers verhuurt of het verbruik van een laadpaal wilt meten. Hiervoor kan je hem simpelweg op een bepaalde groep aansluiten in je groepenkast.

Digitale en analoge kWh meters

Deze groepenkast component bieden wij aan in twee varianten: analoge en digitale kWh-meters. Bij de digitale meters heb je daarnaast ook de keuze tussen een 3-fase stroommeter en een 1-fase meter. Zowel met een analoge als een digitale meter kun je heel precies het aantal kWh meten en aflezen. Het voordeel van een digitale meter is dat je hem aan kan sluiten op een app of externe apparaten. Zo hoef je niet telkens in de meterkast te kijken en kunnen meetwaarden mooi worden verwerkt tot inzichtelijke informatie.

KWh meter plaatsen in groepenkast

Het plaatsen van een kWh meter in je groepenkast gaat snel en eenvoudig. De meters beschikken namelijk over een DIN-rail montage, waarmee je ze dus zo op de DIN-rail kunt klikken. Let er voor het bestellen uiteraard wel even op dat je nog voldoende ruimte hebt in je groepenkast en kijk goed naar de modulebreedte. Houd daarnaast rekening met het type aansluiting dat je hebt: 1-fase of 3-fase, zodat je zeker weet dat je meter straks goed werkt.

Een stroommeter koop je voordelig online bij Weltechniek

De webshop van Weltechniek is hét online adres voor slimme vakmannen en handige doe-het-zelvers. Naast een kWh meter van #1 kwaliteit vind je bij ons bijvoorbeeld ook aardlekschakelaars en topkwaliteit installatierelais. Alles om jouw werk makkelijk en voordelig te maken. En het wordt nog mooier, want als je voor meer dan €125 aan materiaal bestelt, nemen wij de bezorgkosten voor onze rekening. Dus waar wacht je nog op?