Aardlekschakelaar

Een veilige elektrische installatie kan niet zonder goede aardlekschakelaar. Bij Weltechniek vind je alles soorten aardlekschakelaars van A-merken als ABB en Gacia voor de allerscherpste prijzen. Zo maken wij jouw werk niet alleen makkelijk, maar ook een stuk voordeliger. Ontdek ons aanbod en bestel direct om jouw materiaal gratis (vanaf €125,-) thuis te laten bezorgen.

Filteren

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Wat is een aardlekschakelaar (ALS) precies?

Een aardlekschakelaar wordt ook wel ALS, verliesstroomschakelaar, aardlek of differentieelschakelaar genoemd. Deze component heeft als functie om de elektrische installatie en de groepenkast te beschermen tegen lekstroom. Lekt er stroom weg? Dan zal de aardlekschakelaar uitschakelen waardoor de installatie spanningsvrij wordt. Zo kan er dus geen kortsluiting of brand ontstaan. 

Je gebruikt een aardlekschakelaar altijd in combinatie met installatieautomaten, volgens de NEN1010. De installatieautomaat is nodig om je installatie te beschermen tegen overbelasting door bijvoorbeeld kortsluiting in een apparaat. Wil je een groep apart beschermen tegen lekstroom, zodat slechts één groep uitvalt bij lekstroom in een circuit? Gebruik dan aardlekautomaten. Deze combineren de functies van een aardlekschakelaar en een installatieautomaat in één component.

2-polige en 4-polige aardlekschakelaars

Wanneer je goed kijkt zie je dat wij tussen ons aanbod twee soorten aardlekschakelaars hebben staan: 2-polige en 4-polige schakelaars. Houd er rekening mee dat 2-polige schakelaars geschikt zijn voor zowel 1- als 3-fasengroepenkasten om installatieautomaten te beveiligen. 2-polige aardlekschakelaars zijn dus de standaard. Wil je echter een krachtgroep beveiligen? Gebruik dan een 4-polige aardlekschakelaar. Let daarnaast op de nominale lekstroom en de nominale spanning van de aardlekschakelaar, om te zorgen dat je straks een veilige elektrische installatie hebt.

ABB aardlekschakelaar

Bij Weltechniek geloven we in een combinatie van hoge kwaliteit tegen zo laag mogelijke prijzen. Daarom werken wij enkel met topmerken, die wij in grote hoeveelheden tegelijk inkopen. Op die manier kunnen we de prijzen laag houden en maken we jouw werk niet duurder dan nodig. Eén van onze favoriete merken is ABB. Al meer dan 130 jaar staat het Zweeds-Zwitserse Asea Brown Boveri bekend als leverancier van hoogwaardig elektrisch materieel tegen scherpe prijzen. Wil je dus een voordelige ALS kopen? Denk dan zeker aan een ABB aardlekschakelaar.

Aardlekschakelaar aansluiten

Het aansluiten van een aardlekschakelaar is in principe eenvoudig, als je een beetje een handige doe-het-zelver bent. Laat wel altijd je installatie nakijken door een specialist, zodat je er zeker van kan zijn dat de meterkast veilig is. Zo slaap je een stuk lekkerder. De eerste stap bij het aansluiten is het klikken van de schakelaar in de rails. Vervolgens neemt u de bruine verdeeldraad en sluit deze aan op het linker verdeelblok. De blauwe draad gaat in het rechter blok en vervolgens verbind je de onderste polen met de hoofdschakelaar. Frontje er weer op en klaar is Kees!

Een aardlekschakelaar koop je voordelig online bij Weltechniek

Weltechniek is dé webshop voor de ambitieuze professional in branches als elektrotechniek, installatietechniek en luchtbehandeling. Daarnaast kan natuurlijk ook de handige doe-het-zelver bij ons terecht. Naast een perfecte aardlekschakelaar koop je bij ons bijvoorbeeld ook mooie beltrafo’s en hoofdschakelaars. Alles om jouw werk makkelijk te maken. Dat geldt overigens ook voor onze service. Want bestel je op werkdagen voor 17:00? Dan wordt je bestelling vandaag nog verzonden.