Zadelstuk

Stalen zadelstuk nodig? In onze webshop vind je een groot aantal zadelstukken uit gegalvaniseerd staal, in alle maten. Het zijn het de ideale onderdelen om eenvoudig duurzame aftakkingen in je lucht- en ventilatiesystemen te creëren. Bekijk hieronder ons assortiment, kies je maat en bestel direct om te profiteren van gratis (vanaf €125,-) bezorging en gratis retourneren.

Filteren

Resultaat 1–16 van de 41 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 41 resultaten wordt getoond

Het voordeel van zadelstukken bij luchttechniek

Al onze zadelstukken zijn gemaakt van hoogwaardig gegalvaniseerd staal en voldoen aan alle eisen van luchtdichtheidsklasse C. Daardoor zijn ze ideaal voor professionals en doe-het-zelvers die aftakkingen aanleggen op bestaande rond luchtkanalen met spirobuizen. Het voordeel ten opzichte van het gebruik van een T-stuk is dat je de bestaande buis gewoon kunt laten zitten, wat werk én kosten bespaard. Bovendien zijn zadelstukken wat voordeliger geprijsd dan T-stukken.

Eenvoudig te monteren

In tegenstelling tot een T-stuk bevestig je een zadelstuk dus niet tussen spirobuizen, maar op de buis zelf. Daarom hoef je zoals gezegd niets weg te halen. Je moet alleen zorgen dat je luchtdichte verbinding creëert. Hiervoor kun je vrij eenvoudig het zadelstuk op de bestaande buis zetten en het gat aftekenen. Vervolgens maak je het gat (let op de juiste diameter) en monteer je het zadelstuk met zelftappende schroeven. Gebruik aluminiumtape om de aansluitingen luchtdicht af te werken.

Stalen zadelstukken in alle maten

In ons assortiment vind je zadelstukken in een groot aantal maten. Voor elke klus is er bij Weltechniek dus een passend zadelstuk! Houd er rekening mee dat de genoemde maten betrekking hebben op de diameter van de hoofdbuis (de eerste maat) en de diameter van de buis van de aftakking die je maakt (tweede maat). Heb je een afmeting nodig die we niet standaard op voorraad hebben? Aarzel dan niet om even contact op te nemen!

Zadelstuk kopen bij Weltechniek

Bij Weltechniek kun je als professional of als doe-het-zelver terecht voor alles op het gebied van water-, elektra-, en luchttechniek. Ook een zadelstuk uit staal voor luchtkanalen koop je dus veilig en vertrouwd via onze webshop. Daarbij profiteer je onder meer van gratis supersnelle verzending vanaf € 125,-, gratis 30 dagen retourrecht en een klantenservice om u tegen te zeggen (maar jij mag gewoon ‘je’ zeggen hoor, vinden ze prima).