YMVK kabel

Breed toepasbare installatiekabel nodig? Dan is de kans natuurlijk groot dat je op zoek bent naar een YMVK kabel. YMVK-MB is immers de meest gebruikte installatiekabel voor uiteenlopende toepassingen in woningen en de utiliteitsbouw. Bij Weltechniek vind je een compleet aanbod YMVK installatiekabels in alle soorten en maten. Per meter of per rol van 100 of 500 meter. Ontdek ze allemaal en bestel direct om jouw kabels gratis (vanaf €125) te laten bezorgen.

Filteren

Resultaat 1–16 van de 27 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 27 resultaten wordt getoond

Wat is een YMVK kabel precies?

Een YMVK kabel is een kabel die speciaal is ontworpen voor toepassingen tot 1000 Volt. Hij wordt dan ook zeer breed toegepast in alle soorten laagspanningsinstallaties. Denk aan woningen, kantoren, bedrijfspanden en utiliteitsbouw. De YMVK kabel is de meest gebruikte installatiekabel door installateurs en heeft als grootste voordeel dat hij ook in natte ruimtes gebruikte kan worden. Wat alleen niet kan is dit type kabel ondergronds gebruiken. Daarvoor heb je een YMVK-AS kabel nodig. Lijkt er op, maar is dus heel iets anders!

Voordelen YMVK installatiekabel

Dit type installatiekabels is zo populair, omdat hij breed toepasbaar is. De buitenmantel van de kabel is namelijk voorzien van dikke isolatie. Hierdoor is de kabel in de eerste plaats goed bestand tegen warmte en wordt de kabel aan de buitenkant zelf ook niet warm, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een VMVL. Dit maakt dit type kabels geschikt om te bundelen, wat op zijn beurt weer als voordeel heeft dat je ze makkelijk mooi kan wegwerken in wanden en bijvoorbeeld kabelgoten.

Naast warmte is de kabel bovendien goed bestand tegen vocht. Dit maakt de kabel ook zeer geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of hoge temperaturen, waar hoge eisen worden gesteld aan de brandveiligheid van elektrische installaties.

YMVK-MB kabels: DCA-gekwalificeerd 

In de volksmond wordt bij dit type kabels altijd gesproken over YMVK kabels, maar de correcte naam is eigenlijk YMVK-MB. MB staat hier voor moeilijk brandbaar. Concreet betekent dit dat een brand zich niet zal voorzetten door de kabel, en dat de kabel bestand is tegen een continue geleidingstemperatuur van 90 graden Celsius. YMVK kabels voldoen dan ook aan de DCA CPR-classificatie, wat wil zeggen dat ze geschikt zijn voor toepassingen met een gemiddeld brandrisico.

YMVK 3 x 2,5 mm2, 5 x 2,5 mm2 en meer

YMVK kabels zijn er in een groot aantal soorten en maten. Welke kabel geschikt is voor jou, hangt uiteraard af van waar je de kabel voor wilt gebruiken. Bij ons worden de YMVK kabel van 3 x 2,5 mm2 en de YMVK 5 x 2,5 mm2 het meest verkocht. De YMVK 3 x 2,5 mm2 is een 3-aderige kabel met aders met een diameter van 2,5 mm2. Dit type wordt met name veel gebruikt in woningen, bijvoorbeeld voor het aansluiten van wandcontactdozen. De 5 x 2,5 mm2 heeft vijf aderen van elk 2,5 mm2 en wordt tegenwoordig veel gebruikt voor onder meer het aansluiten van zonnepaneelinstallaties. 

YMVK kabels kopen en laten bezorgen

Weltechniek is jouw online partner voor het allerbeste installatiemateriaal tegen de allerscherpste prijs. Of je nu een handige doe-het-zelver bent of een doorgewinterde vakman: wij maken jouw werk makkelijk. Koop je jouw YMVK kabel vandaag nog voor 17:00? Dan zorgen wij ervoor dat hij vandaag nog met de post wordt verzonden. En bestel je voor meer dan €125? Dan nemen wij de bezorgkosten voor onze rekening. Fijn toch?