YMVK-AS grondkabel

IJzersterke grondkabel nodig? Dan zit je met een YMVK-AS grondkabel waarschijnlijk wel goed. Dit type kabel is voorzien van zowel een isolatielaag als een stalen mantel, waardoor hij extra stevig is: ideaal voor uiteenlopende toepassingen in de grond. Bij Weltechniek vind je een ruim aanbod grondkabels van topmerken als Waskönig + Walter. Bestel per meter of ga direct voor 100 meter topkwaliteit kabel. Bestellingen vanaf €125 worden gratis bezorgd!

Filteren

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Wat is een YMVK-AS grondkabel precies?

Een YMVK-AS grondkabel is een speciaal soort YMVK-kabel. De kabel is net als de YMVK installatiekabel voorzien van een sterke, brandveilige buitenmantel, waardoor hij goed bestand is tegen vocht, hitte en vuur. Daarbij is de YMVK-AS kabel voorzien van een aardscherm (AS). Dit is een stalen mantel die ervoor zorgt dat de kabel extra stevig is en niet breekt als er bijvoorbeeld een sterke steen opvalt. Daardoor is deze kabel bij uitstek geschikt voor toepassingen in de grond. 

Naast een aardscherm is de kabel ook voorzien van een zogenaamde aardlitze. Dit is een niet-geïsoleerde ader die net onder de stalen mantel loopt. Doordat de litze tegen de mantel aan ligt, is hij automatisch geaard. Dit zorgt voor een goede beveiliging tegen lekstroom.

Waarom YMVK-AS kabel gebruiken?

Een YMVK-AS kabel is dus een oersterke kabel die niet alleen tegen een stootje kan, maar ook goed beveiligd is tegen warmte en vuur, vocht en water en lekstroom. Dit maakt dit type kabel perfect voor ondergrondse toepassingen bij huizen, bij bedrijven en in de utiliteitsbouw, waarbij veel van een kabel gevraagd wordt.

Ook XMVK kabels kunnen gebruikt worden voor lichte ondergrondse toepassingen, maar omdat deze een minder dikke isolatie hebben zijn ze wat minder solide en minder brandveilig. Als het even kan zouden wij daarom altijd voor een YMVK kabel kiezen. Die is per meter inderdaad iets duurder, maar wanneer je vanwege kortsluiting alle ondergrondse kabels weer moet nakijken en repareren, ben je veel verder van huis.

Alle soorten grondkabels kopen en laten bezorgen

Voor de meeste situaties aan huis zal een 2- of 3-aderige YMVK-AS grondkabel prima zijn. Deze kun je bij ons ook per meter bestellen, perfect voor de handige doe-het-zelver dus. Ben je een doorgewinterde vakman en op zoek naar het zwaardere werk in grote aantallen? Dan vind je bij ons ook rollen van 100 meter met grondkabels met 4 of 5 aderen en diktes tot 6 mm2. Meer weten? Neem dan contact op of bestel direct jouw kabels en profiteer van gratis verzending vanaf €125!