XMVK kabel

Installatiekabel nodig voor lichte toepassingen buitenshuis? Bijvoorbeeld voor het aansluiten van een contactdoos bij je tuinhuis of een tuinlamp? Dan zit je vast en zeker goed met een XMvK kabel. Dit type kabels wordt dan ook wel buitenkabel genoemd. Bij Weltechniek vind je een ruim aanbod XMvK kabels van de allerbeste kwaliteit, voor de laagste prijs. Bestel voor op werkdagen voor 17:00 en we zorgen dat jouw kabel vandaag nog op de post gaat!

Filteren

Toont alle 16 resultaten

Toont alle 16 resultaten

Wat is XMvK precies?

Een XMvK kabel is een elektrakabel voorzien van een lichte isolatielaag, die beschermt tegen regen en vocht. Hierdoor is de kabel ook mooi soepel en makkelijk te verwerken. Ze zijn geschikt voor lichte voedingen tot 750 V. Daardoor is dit type kabel bij uitstek geschikt voor toepassingen buiten rondom huis, bijvoorbeeld bij garages, tuinhuisjes en schuren. Je gebruikt deze kabels boven de grond. Heb je een kabel voor in de grond nodig? Kies dan voor een XMvK grondkabel.

XMvK buitenkabel per meter of op rol

Bij Weltechniek koop je XMvK buitenkabels in alle soorten en maten. De koperen draden in de kabel zijn verkrijgbaar met diameters variërend van 1.5 mm2 tot 2.5 mm2. Bij het aantal aders heb je keuze uit 2, 3, 4 of 5 aders. Ben je op zoek naar een kabel voor een specifieke klus? Bestel dan precies het aantal meter dat je nodig hebt. Dat scheelt in prijs en in afval! Professional die veel meters maakt? Dan is een rol van 100 meter echt iets voor jou!

XMvK of YMvK?

Heb je een buitenkabel nodig voor lichte toepassingen? Dan is een XMvK kabel waarschijnlijk prima. Maar wil je nu zwaardere installaties aansluiten of heb je te maken met een verhoogd risico op brand? Kies dan voor een YMvK kabel. Deze kabels zijn voorzien van een dikkere en niet brandbare isolatielaag van minstens 0,7 mm (bij XMvK is deze altijd 0,6 mm). Houd er ook rekening mee dat YMvK gebundeld kan worden en XMvK niet.

XMvK kabel kopen en laten bezorgen

Weltechniek is hét online adres voor de handige doe-het-zelver en de professionele vakman die kwaliteit tegen een scherpe prijs kan waarderen. Naast elektriciteitskabels als een XMvK kabel vind je bij ons bijvoorbeeld ook alles om te ventileren en je groepenkast uit te breiden. En ook mooi: je hoeft nooit lang op je materiaal te wachten. Bestel je op werkdagen voor 17:00? Dan doen we jouw bestelling direct op de post.