Zekeringen en passchroeven

Stop doorgeslagen of installeer je een nieuwe zekeringkast? Zorg er dan voor dat de elektrische installatie weer veilig in gebruik kan worden genomen door er een nieuwe zekering in te plaatsen. Bij Weltechniek vind je een groot aanbod smeltzekeringen en bijhorende passchroeven en houders in alle soorten en maten. Verpakt per 5, zodat je er weer langdurig tegenaan kan. Bestel je op werkdagen voor 17:00? Dan verzenden we jouw bestelling vandaag nog!

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 24 resultaten wordt getoond

Beveilig je meterkast tegen overbelasting een smeltzekering

Een zekering (ook wel bekend als stop, smeltzekering of smeltveiligheid) is een klassieke component om groepenkasten en elektrische installaties te beveiligen tegen een te hoge stroom als gevolg van kortsluiting of overbelasting. Een smeltzekering werkt, zoals de naam het aangeeft, met behulp van een smeltdraad. Wanneer de stroom te hoog wordt, stijgt de temperatuur van de smeltdraad tot boven het smeltpunt en smelt hij door. Hierdoor wordt de stroomkring onderbroken en ontstaat weer een veilige situatie.

Smeltzekeringen zijn betrouwbare componenten die voldoen aan alle strenge eisen van NEN1010. Ze hebben echter één nadeel: als ze doorsmelten moet je ze weggooien en vervangen door nieuwe. Daarom worden in nieuwe groepenkasten doorgaans installatieautomaten en aardlekautomaten gebruikt om te beveiligen tegen overstroom. Deze zijn voorzien van een schakelaar, die je zelf weer om kan zetten als je de kortsluiting verholpen hebt.

De juiste zekering voor jouw groepenkast

Zekeringen zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende soorten. Let er dus op dat je de juiste zekeringen voor jouw stoppenkast bestelt. Kijk allereerst naar de maximale stroomsterkte (A) die de zekering kan hebben. Bij de meeste huizen is 16A per groep de standaard, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Kijk daarna naar de aansluitmaat van de zekering: D2 en D3 zijn hier de meest gangbare maten.

Tip: kijk op de oude zekering uit je zekeringkast om te zien welk type zekering je nodig hebt!

Passchroef en houder voor je zekering

Naast zekeringen in alle soorten en maten vind je tussen ons aanbod ook smeltpatroonhouders, passchroeven en passchroefsleutels voor jouw zekering. Een passchroef zet je tussen de houder en de zekering. Dit zorgt ervoor dat de zekering goed in de houder blijft en dat je niet de verkeerde zekering plaatst. Wil je een passchroef losdraaien? Gebruik dan een passchroefsleutel.

Zekeringen en passchroeven koop je voordelig online bij Weltechniek

Weltechniek is hét online adres voor zekeringen, passchroeven en ander installatiemateriaal van A-kwaliteit. Naast een smelt-zekering kan je bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor kabels en stekkers en kWh-meters. Bij alles wat je bij ons bestelt profiteer je van onze garanties, zoals gratis verzending vanaf €125,- en tot maar liefst 30 dagen retourgarantie. Alles om jouw werk makkelijk te maken!