Werkschakelaar

Werkschakelaar nodig? Bijvoorbeeld voor de buitenunit van je airco of om je zonnepanelen-systeem spanningsvrij te kunnen maken? Bij Weltechniek vind je werkschakelaars van onder meer ABB (en helemaal volgens NEN1010): #1 kwaliteit voor een scherpe prijs. 2-polig, 3-polig of 4-polig, zodat je altijd een passende veiligheidsschakelaar koopt. Ontdek al onze werkschakelaars en bestel voor meer dan €125 om je materiaal direct gratis te laten thuisbezorgen!

Filteren

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

Werkschakelaar voor zonnepanelen, airco, warmtepompen en meer

Om veilig aan elektrische installaties te kunnen werken, moeten deze spanningsvrij gemaakt worden. Dit wel zeggen dat je de installatie moet kunnen uitschakelen. In woningen is dit onder meer van belang bij airco’s, warmtepompen en zonnepanelen (PV-installaties). Daarom eist de NEN1010 dat deze installaties worden voorzien van een werkschakelaar om veilig te kunnen werken. Vanwege hun rol in de installatie, wordt dit type schakelaars ook wel veiligheidsschakelaar genoemd.

ABB werkschakelaar: #1 kwaliteit

De meest gebruikte werkschakelaars in Nederland zijn die van Asea Brown Boveri, kortweg ABB. ABB is een Zweeds-Zwitserse fabrikant en is met name bekend vanwege hun hoogwaardige groepenkasten en groepenkast componenten. Al het materiaal van deze fabrikant voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is daarnaast zeer scherp geprijsd. Niet verrassend dus dat onze klanten zweren bij dit merk! Daarbij biedt ABB een ruime keuze aan schakelaars, zodat je ook voor jouw toepassing de perfecte schakelaar kunt vinden. 

Werkschakelaar aansluiten

Een werkschakelaar plaats je altijd tussen de installatie die je uit wilt kunnen schakelen en de elektriciteitsbron, dus je groepenkast. Daarbij is het verplicht om de schakelaar in de buurt van het uit te schakelen apparaat te monteren, zodat monteurs eenvoudig de spanning van het apparaat kunnen halen. Gaat het om de buitenunit van een airco of warmtepomp? Dan plaats je de schakelaar het beste bij de buitenunit. Gaat het om een PV-installatie? Dan plaats je de veiligheidsschakelaar het beste bij de omvormer, zodat de monteur eenvoudig de omvormer spanningsvrij kan maken om onderhoud uit te voeren.

Een werkschakelaar koop je voordelig online bij Weltechniek

Een (ABB) werkschakelaar bestel je voordelig online via onze webshop. Weltechniek is hét online adres voor de prijsbewuste professional en de handige doe-het-zelver. Naast werkschakelaars voor zonnepanelen, airco’s en warmtepompen vind je in onze webshop nog veel meer om woningen te verduurzamen. Wat dacht je bijvoorbeeld van PV-verdelers, flexibele luchtslangen en elektriciteitskabels? Alles om jouw werk makkelijk te maken!