Terugslagklep

Terugslagklep voor lucht kanalen nodig? Bij Weltechniek vind je terugslagkleppen, oftewel vlinderkleppen, uit hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Door de hoge kwaliteit ben je gegarandeerd van een jarenlange soepele werking. Bekijk hieronder ons assortiment, kies je maat en bestel direct om je klep gratis (vanaf €125,-) te laten bezorgen.

Show Filters

Toont alle 9 resultaten

Toont alle 9 resultaten

Wat is een terugslagklep/vlinderklep?

Een (lucht-) terugslagklep zorgt ervoor dat de lucht niet terug het kanaal in kan stromen. Met het plaatsen van een terugslagklep tussen spirobuizen creëer je dus een optimaal systeem waarin de lucht altijd één kant op stroomt. Terugslagkleppen worden dan ook vaak gebruik bij afzuigkappen en in ventilatiesystemen, om terugstroom van koude of vervuilde lucht te voorkomen bij het uitzetten van de installatie. De warmte en de schone lucht blijven zo binnen, en de kou en verontreiniging blijven buiten!

Terugslagkleppen voor lucht- en ventilatiekanalen

Een terugslagklep is een eenvoudig maar ingenieus onderdeel, dat bestaat uit een vlindervormige klep. Daarom noemen we het ook wel een vlinderklep. Bij een verhoogde luchtdruk aan de uitstroomkant springt de klep open, en kan de lucht passeren. Bij geen of een negatief drukverschil blijft de klep gesloten en kan de lucht dus niet het kanaal instromen.

Vlinderkleppen voor lucht in alle afmetingen

De vlinderkleppen in ons assortiment zijn gemaakt uit hoogwaardig gegalvaniseerd staal. Hierdoor ben je verzekerd van een hoge duurzaamheid. Je plaatst ze tussen spirobuizen door ze er eenvoudig in te schuiven. Let op de maat die je bestelt. De genoemde maat heeft altijd betrekking op de diameter van de buis waarop je klep monteert. Heb je een afmeting nodig die niet tussen de producten staat? Neem dan contact op met de klantenservice.

Terugslagklep kopen bij Weltechniek

Net als al je topkwaliteit spiromateriaal, koop je ook je terugslagklep voor lucht kanalen bij Weltechniek. Je profiteert daarbij van al onze voordelen, zoals gratis verzending vanaf € 125,- en tot 30 dagen bedenktijd en gratis retour voor al je aankopen.