Mespatronen

Met een mespatroon beveilig je jouw elektrische installatie tegen overstroom en kortsluiting. Onze mespatronen van het merk Siba combineren een hoge kwaliteit met een lage prijs en zijn daarom al vele jaren favoriet in zowel industriële toepassingen als in elektrische installaties. Ontdek hier ons aanbod meszekeringen en bestel op werkdagen voor 17:00 om jouw bestelling dezelfde dag nog te laten verzenden. Bestel je voor meer dan €125? Dan is de bezorging helemaal gratis!

Show Filters

Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

Beveilig tegen overbelasting met een meszekering

Smeltpatronen zijn een klassieke manier om groepenkasten en elektrische installaties te beveiligen tegen overbelasting en kortsluiting. Hoewel hier in de meeste moderne groepenkasten installatieautomaten en aardlekautomaten voor gebruikt worden, vormen de traditionele smeltpatronen uiteraard nog steeds de perfecte oplossing in oudere installaties. Ook voor industriële toepassingen en in bijvoorbeeld boten worden deze onderdelen vaak gebruikt. 

De werking is eenvoudig: wanneer er een te hoge stroom door de zekering stroomt, zal de smeltdraad smelten en wordt de stroomkring onderbroken en de installatie dus automatisch uitgeschakeld.

Mespatronen in verschillende soorten

Bij Weltechniek vind je een ruim aanbod mespatronen van het A-merk Siba. Welke mespatroon voor jouw installatie geschikt is, hangt om te beginnen uiteraard af van de mespatroonhouders die je gebruikt. De grootte van het onderdeel wordt aangeduid met de NH-code in de naam van het artikel: NH000, NH00, NH0, NH1, NH2, NH3 of NH4. Hoe groter het getal, hoe groter het mespatroon. Zorg dat deze NH-waarden overeenkomen! Let daarnaast goed op de nominale meetstroom, in Ampère (A).

Nog veel meer voor jouw groepenkast

Niet alleen voor een meszekering ben je bij Weltechniek al jaren aan het goede adres. Wil je bijvoorbeeld ook een deurbel op jouw elektrische installatie aansluiten? Maak hiervoor dan gebruik van een hoogwaardige beltrafo. En wil je jouw elektrische installatie vernieuwen? Denk dan eens aan één van onze speciaal samengestelde groepenkasten. Helemaal op maat van jouw elektriciteitsbehoefte, en 100% veilig volgens de NEN 1010!

Mespatronen koop je voordelig online bij Weltechniek

Bij Weltechniek doen we er alles aan om jouw werk zo makkelijk mogelijk te maken. Dat doen we niet alleen door ervoor te zorgen dat jij de beste mespatronen tegen de laagste prijs kan kopen, maar ook door een perfecte service te bieden. Zo krijg je bij ons maar liefst 30 dagen de tijd om je artikelen gratis te retourneren. En bestel je vandaag voor 17:00? Dan zorgen we dat jouw bestelling vandaag nog met de post wordt meegegeven.