Werkdagen voor 17:00, direct verzonden
Gratis verzending met PostNL vanaf € 75,-
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Elektrische kachel: een milieuvriendelijke verwarming!

Wat is een elektrische kachel en wat zijn de voordelen? Lees het artikel hier!

Inhoudsopgave

Een elektrische kachel is een apparaat dat elektriciteit gebruikt om warmte te produceren. Dit kan worden gebruikt om een ruimte te verwarmen of om specifieke objecten, zoals handen of voeten, op te warmen. Elektrische kachels zijn handig omdat ze makkelijk te gebruiken zijn en geen gas of hout nodig hebben om te werken. Ze zijn ook vaak draagbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk van de ene plek naar de andere te verplaatsen zijn. Een elektrische verwarming is een populair alternatief voor traditionele gas- of houtkachels en bieden een aantal aanzienlijke voordelen.

De 5 voordelen van een elektrische kachel

  1. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken omdat ze geen gas of hout nodig hebben om te werken.
  2. Ze zijn vaak draagbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk van de ene plek naar de andere te verplaatsen zijn.
  3. Ze kunnen snel warmte produceren, wat betekent dat je snel een ruimte kunt verwarmen.
  4. Ze zijn energie-efficiënt, wat betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken dan andere verwarmingstechnologieën.
  5. Ze zijn veilig om te gebruiken omdat ze geen open vlam of brandbare materialen gebruiken om warmte te produceren.

Wat voor soort elektrische kachels zijn er?

Er zijn verschillende soorten kachels, afhankelijk van hun ontwerp en manier van werken. De meest voorkomende zijn:

Elektrische verwarmingstorens: Dit zijn verticale kachels met een hoog vermogen en een slim ontwerp dat warmte gelijkmatig verspreidt in een ruimte.

Elektrische convectorkachels: Deze kachels gebruiken luchtcirculatie om warmte te verspreiden en zijn vaak voorzien van een ventilator om de luchtstroom te verbeteren.

Elektrische stralingskachels: Deze kachels werken door infraroodstraling te gebruiken om objecten en personen in een ruimte te verwarmen, net zoals de zon warmte geeft.

Elektrische verwarming met gecombineerde technologie: Dit zijn kachels die meer dan één verwarmingsprincipe gebruiken, zoals convectie en stralingsverwarming, om warmte op meerdere manieren te verspreiden.

Elektrische vloer- of plafondverwarming: Deze kachels zijn geïntegreerd in de vloer of het plafond en werken door warmte te geven aan de lucht in een ruimte. Ze zijn vaak stil en onzichtbaar, maar kunnen ook duurder zijn om te installeren.

Meest voorkomende type kachels

Er is geen specifiek type elektrische kachel dat het meest voorkomend is, omdat de keuze erg afhankelijk is van de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker en de behoeften van de ruimte die verwarmd moet worden. Sommige van de meest voorkomende soorten elektrische kachels zijn elektrische radiatorkachels, convector kachels, elektrische haardkachels en elektrische plintkachels. De meest geschikte elektrische kachel voor jouw situatie hangt af van je wensen en behoeften.

Elektrisch verwarmen met of zonder thermosstaat

Elektrische kachels met een thermosstaat zijn uitgerust met een ingebouwd apparaat dat de temperatuur in de ruimte meet en regelt. Dit betekent dat de kachel automatisch aan- en uitgaat om de gewenste temperatuur te behouden. Dit kan helpen om energie te besparen omdat de kachel niet continu hoeft te werken om de ruimte op temperatuur te houden. Elektrische kachels zonder thermosstaat moeten handmatig aan- en uitgezet worden, wat betekent dat de gebruiker zelf de temperatuur moet regelen. Dit kan minder energie-efficiënt zijn omdat de kachel continu kan blijven draaien, zelfs als de ruimte al op temperatuur is.

Bekijk al onze elektrische kachels met thermosstaat.

Het vermogen van een elektrische verwarming

Het vermogen van een elektrische verwarming is de hoeveelheid elektriciteit die het apparaat verbruikt om warmte te produceren. Het vermogen van een elektrische kachel kan variëren, afhankelijk van het type en het merk van het apparaat. In het algemeen zijn elektrische kachels met een hoog vermogen in staat om sneller en efficiënter warmte te produceren dan kachels met een lager vermogen. Bij het kiezen van een elektrische kachel is het daarom belangrijk om te letten op het vermogen van het apparaat en te bepalen of het geschikt is voor de ruimte die je wilt verwarmen.

Wat is het verbruik van een elektrische kachel

Het verbruik is de hoeveelheid elektriciteit die het apparaat verbruikt om warmte te produceren. Dit is afhankelijk van het vermogen van de kachel en van de hoeveelheid tijd die het apparaat wordt gebruikt. Het verbruik van een elektrische kachel kan worden uitgedrukt in watt of kilowattuur (kWh), afhankelijk van de manier waarop het elektriciteitsbedrijf het verbruik factureert. Om het verbruik te bepalen, kun je het vermogen van de kachel vermenigvuldigen met de tijd waarin het apparaat wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, als een elektrische kachel met een vermogen van 1.500 watt gedurende drie uur wordt gebruikt, is het verbruik ongeveer 4,5 kWh.

Deel dit artikel

Werkdagen voor 17:00

dezelfde dag verzonden

Gratis verzending

met PostNL vanaf € 75,-

Gratis retourneren

30 dagen retourbeleid

Veilig betalen

met o.a. iDeal en PayPal

De waardering van weltechniek.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 485 reviews.