Torenventilator

Ventilatoren zijn er in alle soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een staande ventilator, een wandventilator of een boxventilator. Maar hoe bepaal je nu welke ventilator het meest geschikt is om jouw werk- of woonomgeving te verkoelen? De belangrijkste maatstaf is uiteraard de afmeting van de ruimte of het vertrek waar je verkoeling nodig hebt. Gaat het om een grote ruimte en wil je er zeker van zijn dat je in elke omstandigheid geniet van een comfortabel kamerklimaat? Dan is een torenventilator de krachtige én moderne oplossing voor jou.

Show Filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Kolomventilator: de moderne, stille krachtpatser

Een torenventilator, ook wel een kolomventilator of zuilventilator genoemd, behoort tot de krachtpatsers onder de ventilatoren. De smalle, verticale ventilatoren staan op een stevige voet en zijn de ideale oplossing voor ruimtes waarin weinig plek is. Een grote woonkamer, de slaapkamer of een drukbezet kantoor; voor torenventilatoren is overal een standplaats te vinden. En hoe zit het dan met geluidsoverlast, horen we je zeggen. Nou, die is er niet. Deze ventilatie-apparaten zijn namelijk niet alleen krachtig, maar vooral heel stil. Wel zo prettig dus bij het slapen, tv-kijken of geconcentreerd werken!

Hoe werkt een torenventilator nu precies?

In tegenstelling tot een ‘gewone’ ventilator stuwt een torenventilator lucht niet in één richting, maar verspreidt het apparaat de luchtstroom. Deze ‘frisse wind’ wordt gecreëerd door de verschillende propellers in de holle verticale as, die – aangedreven door een elektrische motor – in spiraalvorm draaien en direct voor verkoeling zorgen. Door de vorm van de bladen ontstaat een sterke luchtstroom, zonder turbulentie. Dit is de belangrijkste reden dat een kolomventilator kracht koppelt aan kalmte. Bovendien kun je de ventilator, dankzij de verschillende standen, precies afstellen op de door jou gewenste luchtstroom.

Vind jouw zuilventilator en geniet van de zomer

Wil jij ook in de zomer comfortabel werken of genieten van een fijn woonklimaat? Met een torenventilator houd je elk vertrek op temperatuur. Ontdek het uitgebreide assortiment ventilatoren van Weltechniek.nl en maak vandaag nog een einde aan benauwde, hete nachten en warme werkdagen. Heb je de zuilventilator gevonden, die bij jouw verkoelingswensen past? Als wij jouw bestelling en betaling op werkdagen voor 17.00 uur ontvangen, verzenden we jouw ventilator direct dezelfde dag. Zo kun jij pas echt genieten van het mooie zomerweer!