VD draad

Installatiedraad nodig voor elektrische installaties in huis of in kantoren en winkelpanden? Ontdek dan hier ons assortiment VD draad en bestel op werkdagen voor 17:00 om je VD draad dezelfde dag nog te laten verzenden. Met topmerken als Donne, Nexans en General Cavi tegen de scherpste prijzen ben je verzekerd van installatiedraad dat aan de allerhoogste normen voldoet en betaal je nooit meer dan nodig. Zo maken wij jouw werk makkelijk en voordelig!

Filteren

Toont alle 15 resultaten

Toont alle 15 resultaten

Wat is VD draad precies?

VD draad (ofwel vinyl draad) wordt ook wel installatiedraad genoemd. Het is de meest gangbare elektriciteitsdraad in elektrische installaties in huis. Je gebruikt VD draad om bijvoorbeeld wandcontactdozen te verbinden met de groepenkast en om groepenkast componenten aan de sluiten op de groepenkast. VD installatiedraad bestaat uit een massieve koperen kern met daaromheen een isolerende en beschermende mantel van vinyl. Daar komt ook de naam vandaan: vinyl draad, kortweg VD.

Soorten en maten VD installatiedraad

Wanneer je VD draad gaat kopen voor je installatieklus, heb je keuze uit zwart, bruin, blauw en geel/groen. Voor woningen zijn dit meest gebruikte maten en toepassingen: 

  • Zwart 1,5 mm²: standaard schakeldraad
  • Bruin 2,5 mm²: fasedraad
  • Blauw 2,5 mm²: de nuldraad
  • Geel/groen 2,5 mm²: aardedraad 

Daarnaast bieden wij ook dikkere installatiedraden aan voor professionele toepassingen, 3-fase aansluitingen en krachtstroom. Hiervoor zijn VD kabels met een dikte van 4 mm² tot 6 mm² nodig.

Voordelen vinyl draad van Weltechniek

Koop je jouw VD installatiedraad bij Weltechniek? Dan profiteer je van onze standaardvoordelen als gratis verzending vanaf €75, 30 dagen retourtijd en voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Daarnaast ben je gegarandeerd van kabels van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen. Al onze kabels voldoen aan de eisen van de NEN1010 voor laagspanningsinstallaties en de CPR norm uit 2017. 

VD draad kopen en laten bezorgen

Of je nu een professionele vakman bent of een handige doe-het-zelver, je hebt goed materiaal nodig: niet duurder dan nodig, maar wel 100% veilig en van de beste kwaliteit. Daarom koop je jouw topkwaliteit VD draad bij ons tegen de laagste prijzen. En dat is nog niet alles, want wij hebben nog veel meer elektriciteitskabels en ander materiaal om jouw elektraklus makkelijk en voordelig te maken!