Winkelmand
Werkdagen voor 17:00, direct verzonden
Gratis verzending met PostNL vanaf € 75,-
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Werkplek desinfecteren – Meubels apparatuur en vloer – Met elektrische vernevelaar

Werkplek desinfecteren – Meubels, apparatuur en vloer – Met elektrische vernevelaar

Meer dan ooit is het van groot belang om je werkplek te desinfecteren. Door goed te desinfecteren geef je bacteriën en virussen, zoals het coronavirus, geen kans. Zo houd je de ruimte hygiënisch en veilig voor je medewerkers en je gasten, of het nu gaat om een restaurant, hotel, kapsalon, massagesalon, praktijk, kantoor, school, winkel of een andere binnenruimte. 

Een heel effectieve en eenvoudige manier om snel een kamer te desinfecteren is met een elektrische vernevelaar. Ook professionele reinigingsbedrijven maken gebruik van deze apparatuur om bijvoorbeeld grote hotels, vakantieparken en openbare gebouwen virusvrij te maken. Omdat deze manier van desinfecteren veilig en simpel is, kun je het ook prima zelf doen. Je moet alleen even weten wat je nodig hebt en waar je op moet letten. Daarom hebben we dat hier voor je op een rijtje gezet.

Waarom een werkplek desinfecteren met een elektrische vernevelaar?

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het RIVM ons allen adviseert om extra hygiënemaatregelen te treffen. Op die manier worden minder mensen ziek en gaan we de verspreiding van het virus tegen. De belangrijkste maatregel is natuurlijk om anderhalve meter afstand te houden, maar vlak daarna komt het schoonhouden van handen. Wanneer immers het virus op je handen komt en je raakt je gezicht aan, dan is de kans groot dat je besmet raakt. 

Daarom is het belangrijk je handen regelmatig te wassen en te zorgen dat oppervlakten schoon en virusvrij zijn. Oppervlakten schoonhouden kan op verschillende manieren. Wanneer het om een paar kleine oppervlakten gaat, is het handig om met een doek en desinfectiemiddel of -spray te werken. Veel werkplekken zijn echter dusdanig groot en hebben dusdanig veel contactoppervlakten, dat het op deze manier niet te doen is. Je bent dan zelf uren bezig of moet zelfs extra personeel aannemen. Daarom kiezen veel ondernemers ervoor te werken met een vernevelaar. Op die manier ben je namelijk binnen enkele minuten klaar met een ruimte. 

Desinfecteren van meubels, vloer en apparatuur tegen coronavirus

Er is nog een andere reden waarom veel ondernemers kiezen voor deze manier van werken. Je desinfecteert met een vernevelapparaat namelijk direct een hele ruimte. De druppeltjes uit het apparaat zullen op ieder oppervlak neerdalen, dus ook op alle deurknoppen, lichtknopjes, meubelstukken, kasten, bureaus en apparatuur. Ook wordt de vloer gelijk ontsmet. Op die manier kun je dus geen enkel oppervlak vergeten en weet je zeker dat je hygiënisch bezig bent!

Wat heb je nodig? 

Om een ruimte en alle meubels en apparatuur te desinfecteren met een vernevelapparaat, heb je in principe alleen een vernevelaar en een geschikte vernevelvloeistof nodig. Als vernevelaar kunnen we je de Aquaking Fogger aanraden. Dit een krachtige vernevelaar met een reservoir van vijf liter, wat genoeg is om de meeste ruimtes in één keer te reinigen. 

Bij je keuze voor de vernevelvloeistof is het in de eerste plaats natuurlijk van belang een stof te kiezen die bacteriën en virussen doodt. Hiervoor zijn verschillende middelen op de markt. Wij raden je aan om te gaan voor een middel op basis van melkzuur en waterstofperoxide. Dit kun je veilig gebruiken, zonder risico op oog- huid- of luchtwegenirritatie. Er zijn ook desinfectiemiddelen op basis van ethanol, maar als je die gebruikt kun je beter beschermende kleding gebruiken.

Wat is een elektrische vernevelaar? 

Een elektrische vernevelaar is een apparaat dat automatisch vloeistoffen verneveld. Het apparaat is voorzien van een reservoir, een elektrische motor en een spuitslang. In het reservoir kun je alle vloeistoffen doen. Daarom wordt dit type apparaten ook veel gebruikt in de agrarische sector, om bijvoorbeeld bladvoeding of bestrijdingsmiddelen over planten en gewassen te vernevelen. Doe je er echter desinfectiemiddel in, dan wordt dit middel verneveld tot fijne virusdodende microndeeltjes, die vervolgens langzaam bezinken op het interieur: een desinfectiemachine. 

Hoe desinfecteer je een werkplek of andere ruimte met een fogger? 

Bedenk (voordat je begint) dat het op deze manier ontsmetten is bedoeld voor levenloze objecten. Vraag dus aan je collega’s of medewerkers of zij de ruimte willen verlaten en alle dieren willen meenemen. Zorg ook dat kwetsbare elektronische apparatuur en voedingsmiddelen worden verwijderd of worden afgedekt. Vervolgens is het simpel: 

  • Vul de vernevelaar met desinfectievloeistof. 
  • Werk je met een middel op basis van ethanol? Draag dan beschermende kleding. Bij een middel op basis van waterstofperoxide en melkzuur is dit niet nodig.
  • Sluit de vernevelaar aan op netstroom. 
  • Schakel de vernevelaar aan en vernevel het desinfectiemiddel door de gehele ruimte. 
  • Dit werkt het makkelijkst als je van links naar rechts en van voor naar achter werkt. 
  • Hele ruimte afgewerkt? Schakel dan het apparaat uit, zet de ramen open (vooral van belang bij ethanol) en laat de ruimte ongeveer een uur zo achter. Op deze manier kan het middel goed bezinken en inwerken.
  • Het desinfecteren van de werkplek met een elektrische vernevelaar is gelukt. Jullie kunnen weer veilig werken. 
Werkdagen voor 17:00

dezelfde dag verzonden

Gratis verzending

met PostNL vanaf € 75,-

Gratis retourneren

30 dagen retourbeleid

Veilig betalen

met o.a. iDeal en PayPal