Deflectorkap

Ben je op zoek naar een ronde deflectorkap om een waterdichte verticale luchtafvoer te realiseren? Dan ben je bij Weltechniek aan het goede adres! In ons assortiment vind je topkwaliteit deflectorkappen uit gegalvaniseerd staal, tegen de scherpste prijzen. Kies hieronder je maat, bestel en laat je kap gratis (vanaf €125,-) bezorgen.

Filteren

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten

Wat is een deflectorkap?

Een deflectorkap is een dakkap voor de afvoer van luchtsystemen, zoals ventilatie en afzuiging. Net als een standaard dakkap dient het onderdeel om kanalen te beschermen tegen regenwater. In tegenstelling tot een traditionele regenkap, wordt bij een deflectorkap de verticale luchtuitstroom niet beperkt. Een traditionele dakkap heeft immers de vorm van een hoedje, waar de lucht niet doorheen kan, wat resulteert in luchtweerstand en een meer horizontale luchtuitstroom. Het ingenieuze ontwerp van een deflectorkap zorgt ervoor dat regen wordt opgevangen in een trechter en via een pijpje wordt afgevoerd. Tegelijkertijd worden afgassen via de trechter naar boven afgevoerd, met een minimale weerstand.

Waarom een ronde deflectorkap monteren?

Doorgaans worden ronde deflectorkappen gebruikt wanneer je geurhinder zoveel mogelijk wilt beperken en er geen (hoge) schoorsteen is. In veel gevallen is het gebruik van een deflectorkap dan ook wettelijk verplicht. Met name wanneer de luchtafvoer zich bevindt in druk bewoond gebied en de lucht een (sterke) geur heeft, moet je een deflectorkap gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de afvoer van de afzuiginstallatie van een restaurant in de bebouwde kom.

Ronde deflectorkappen in alle maten

Bij Weltechniek kun je terecht voor ronde kappen in alle standaardafmetingen, perfect voor montage op spirobuizen. Houd er rekening mee dat de genoemde maat betrekking heeft op de diameter van de buis waarop je de kap bevestigt. De deflectorkap zelf is dus groter. Heb je een maat nodig die je niet tussen ons assortiment ziet staan? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Deflectorkap rond kopen bij Weltechniek

Een deflectorkap rond en ander spiromateriaal koop je natuurlijk bij Weltechniek. Wij zijn hét online adres voor professionals en doe-het-zelvers op het gebied van water- elektra- en luchttechniek. Je profiteert bij ons altijd van gratis verzending vanaf een minimum bestelbedrag van € 125,-. Ook krijg je standaard 30 dagen gratis bedenktijd!