Stormkraag

De echte vakman weet dat je lucht- of rookafvoeren door het dak altijd moet afwerken met een stormkraag. Daarom vind je in onze webshop alle maten topkwaliteit stormkragen uit gegalvaniseerd staal. Deze zijn bijzonder duurzaam en bovendien erg betaalbaar. Kies je maat en bestel direct om jouw product gratis (vanaf €125,-) te laten bezorgen.

Filteren

Toont alle 9 resultaten

Toont alle 9 resultaten

Stormkraag voor schoorstenen en ventilatie

De stormkragen uit ons assortiment zijn geschikt voor diverse toepassingen. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig wanneer je een verticale rookafvoer op het dak, zoals een kachelpijp of afzuiging aan wilt sluiten. Daarnaast is het onderdeel nodig bij het eveneens verticaal door het dak voeren van ventilatiekanalen met spirobuizen. Overigens kun je het onderdeel ook gebruiken als rozet aan de binnenkant van de doorvoer of langs wanden (dus horizontaal).

Waarom een stormkraag plaatsen?

Een dakdoorvoer bestaat altijd uit een dakdoorgang, een dakkap én dus een stormkraag. We krijgen vaak de vraag waar stormkragen nou eigenlijk voor dienen. Het antwoord is simpel: een stormkraag is nodig om ervoor te zorgen dat hemelwater niet via de pijp in je dakdoorgang sijpelt. Plaats je geen stormkraag, dan heb je binnen de kortste keren te maken met een vochtprobleem met alle gevolgen van dien!

Hoe monteer ik een stormkraag?

Hoe kunt u de stormkraag monteren? Dat gaat heel eenvoudig. U klemt de stormkraag boven op het dak vlak boven de plakplaat of dakdoorvoer om de spiraalbuis heen. Vervolgens laat u de stormkraag tot over de plakplaat heen zakken. Wij adviseren u wel deze ook boven de stormkraag af te kitten om het helemaal waterdicht te maken.

Leverbaar in alle afmetingen

Al onze stormkragen zijn vervaardigd uit hoogwaardig gegalvaniseerd staal en blinken uit dankzij een oerdegelijke constructie. We hebben ze voor je op voorraad in alle standaardafmetingen. Houd er rekening mee dat de genoemde maat betrekking heeft op de diameter van je afvoerbuis. Ben je op zoek naar een andere maat? Aarzel dan niet om even te bellen met de mannen van de klantenservice!

Stormkraag kopen bij Weltechniek

Weltechniek is hét online adres voor de vakman op het gebied van elektra, watertechniek en luchttechniek. Ook een stormkraag koop je veilig en vertrouwd via onze webshop. Daarbij profiteer je van al onze voordelen, zoals gratis 30 dagen retourrecht, gratis verzending (vanaf € 125,-), en een deskundige klantenservice waar je op kunt bouwen.