Relais 230V

Wil je de stroom van een bepaalde elektrische installatie snel en veilig aan- en uit kunnen schakelen via bijvoorbeeld de groepenkast? Dan is een relais 230V hiervoor ideaal. Dit type installatierelais wordt aangestuurd met een stuurspanning van 230V wat gangbaar is in huishoudelijke installaties. Ontdek hier ons complete aanbod installatierelais en bestel op werkdagen voor 17:00 om je bestelling dezelfde dag nog te laten verzenden.

Filteren

Toont alle 12 resultaten

Toont alle 12 resultaten

Schakel snel stroom in en uit met een installatierelais

Zoals ieder relais is een installatierelais voorzien van een elektromagneet in de vorm van een spoel met een U-vormige kern, en een schakeling. Dankzij het ingenieuze ontwerp van dit klassieke apparaatje, is het de perfecte schakelaar om snel en veilig een stroom te onderbreken.

Een relais werkt namelijk door een kleine stroom door een spoel te laten lopen, wat ervoor zorgt dat de spoel magnetisch wordt en het ijzeren schakelaartje daardoor vanzelf naar zich toetrekt. Op die manier kan een installatierelais dus met een kleine stuurstroom een grote hoofdstroom in- en uitschakelen. Dat is veiliger en energiezuiniger. Naast in groepenkasten worden deze relais ook veel toegepast voor domotica, lichtlijnen en grote verwarmingsinstallaties.

Verschillende soorten relais voor groepenkasten

Relais van 230V zijn er in een groot aantal uitvoeringsvormen. Tussen ons zeer ruime aanbod vind je altijd de perfecte relais voor jouw toepassing. De installatierelais verschillen met name op de volgende eigenschappen:

  • De nominale bedrijfsstroom (A)
  • De stuurspanning (V)
  • De bedrijfsspanning (V)
  • Het aantal contacten
  • De breedte in mm
  • De modulebreedte 

Relais 230V magneetschakelaar plaatsen in groepenkast

Wil je een installatierelais aansluiten in je groepenkast? Let er dan in eerste plaats op dat je een passend relais aanschaft, zowel qua elektrotechnische eigenschappen als qua formaat. Het installeren is vervolgens simpel: je kunt de magneetschakelaar eenvoudig op je DIN-rail klikken en vervolgens aansluiten op de groep die je wilt kunnen schakelen.

Topkwaliteit 230V relais koop je voordelig online bij Weltechniek

Naast relais 230V vind je in onze webshop nog veel meer groepenkast componenten. Ook deze voldoen aan alle eisen van de NEN1010 en zijn verrassen scherp geprijsd. Kortom: wij maken jouw werk makkelijk én voordelig. En het wordt nog mooier, want op alles wat je bij ons besteld krijg je maar liefst 30 dagen retourrecht. En bestel je voor meer dan €125? Dan is de bezorging geheel gratis!